Lees meer en meld je aan!

Heb je een goed idee voor de stad en wil je je initiatief graag verder brengen? Via de Initiatievenschool biedt de gemeente trainingen aan die je hierbij kunnen helpen.

Initiatievenschool

Heb je een goed idee voor de stad en wil je je initiatief graag verder brengen? Via de Initiatievenschool biedt de gemeente trainingen aan die je hierbij kunnen helpen. Denk aan een training crowdfunding, pitchen of social media. Alle trainingen worden gratis of tegen een kleine bijdrage aangeboden. Heb je behoefte aan een bepaalde training of is er een onderwerp waarover je een training zou willen volgen? Laat het ons weten via initiatief@haarlem.nl

De komende periode staan de volgende leuke workshops op het programma:

 

 

Workshop 'Creatief denken'

Ben je op zoek naar een verrassende manier om jouw wijkgenoten te voorzien van informatie? Of wil je meer dan ze alleen informeren? Wil je weten hoe ze ergens over denken? Of speelt er een ander vraagstuk of tof idee binnen het wijkplatform of je wijk waar je wel eens op een verfrissende manier naar zou willen kijken?

Maar hoe doe je dat? Meld je aan voor deze workshop en laat je meenemen in de wereld van interactieve en creatieve (denk)werkvormen. Daarmee wordt je eigen creatieve brein aan de slag gezet, om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Wil je buiten de gebaande paden op zoek naar inspiratie en concrete ideeën?

Schrijf je dan nu in! Er is plaats voor 16 personen.

Aanmelden (verplicht): initiatief@haarlem.nl en meld hierbij je vraagstuk. Een creatieve vraag begint met: hoe kunnen we... of hoe zorgen we dat...

Datum: 26 juni van 14.30 uur – 17.00 uur
Locatie: Zijlpoort Haarlem -  Gedempte Oude Gracht 2 

--------------------------------------------------------------------------------

Workshop ‘Invloed op bestuur en politiek’

Hoe werkt de besluitvorming in de gemeente? Waar vindt de politieke afweging plaats? En hoe vergadert een raadscommissie? Als initiatiefnemer wil je graag weten hoe je invloed kunt uitoefenen op het bestuur en de politiek, om zo het initiatief kansrijker te maken. In deze workshop van anderhalf uur door Heske Pohlmann (communicatieadviseur bij de gemeente Haarlem) krijg je uitleg over hoe het gemeentebestuur werkt en hoe je invloed kunt uitoefenen. Leuk extraatje: na de workshop is er de gelegenheid om een raadsvergadering bij te wonen.

Aanmelden verplicht: initiatief@haarlem.nl
Datum: bij voldoende aanmeldingen wordt een datum geprikt
Locatie: Stadhuis gemeente Haarlem, Grote Markt 2

Alvast meer weten over de gemeenteraad? Kijk op www.haarlem.nl/bestuur

---------------------------------------------------------------

Adviessessie met De Creatieve Muggen

Ben je een wijkraad, wijkplatform of initiatiefnemer? Boek dan een adviessessie bij de Creatieve Muggen en ontvang ervaren, creatieve meedenkkracht voor één of beide thema’s: 

Thema 1: Hoe krijg je buurtbewoners mee met jouw initiatief/idee? 

Thema 2: Je hebt een idee en hoe maak je daar een project(je) van? 

Het platform De Creatieve Muggen bestaat sinds 2015 en is een collectief van 25 vrijwilligers dat zich met een brede mix van expertises gratis beschikbaar stelt om advies te geven aan burgers, stichtingen en bewonersinitiatieven. Zij denken creatief en praktisch mee bij de uitvoering van een plan om buurten en wijken in Haarlem mooier te maken. Bij een adviessessie zijn altijd minimaal 4 Creatieve Muggen betrokken. 

Na aanmelding wordt in overleg een datum gepland (vanaf april). De adviessessies vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in de avonduren, tussen 19.30 - 21.30 uur. Maximaal 10 deelnemers per sessie. 

Reguliere adviessessie De Creatieve Muggen 
Naast een inschrijving voor de bovengenoemde themasessie(s) is er ook altijd de  mogelijkheid om een reguliere adviessessie aan te vragen bij de Creatieve Muggen. Op basis van een nauwkeurig omschreven probleemstelling of vraag wordt een adviessessie ingepland. Meer info en een adviessessie aanvragen: www.creatievemuggen.nl

 

Bekijk hier de interessante online workshops van Katalys.

 

 

 

AGENDA

17 apr 2024

Tekst MZ
Foto MZ