Advies

Je wilt een initiatief starten, maar je hebt tal van vragen. Bij wie kan je terecht?

Andere initiatiefnemers zijn je voorgegaan. Veel van hen vertellen graag over hun initiatief en kunnen je handige tips geven.

Ook kan je contact opnemen met de wijkraad in het gebied waar je wilt starten. Op www.haarlem.nl/stadsdelen vind je per stadsdeel de contactgegevens van alle wijkraden in dat gebied.

Je kan verder op zoek gaan naar andere organisaties die actief zijn in jouw wijk of op jouw interessegebied. Van fietsersbond tot welzijnsorganisatie, van clubs tot scholen: wellicht zien zij jouw idee zitten en zijn ze bereid je te steunen.

Zo vind je bijvoorbeeld (duurzame) initiatieven op:

 

Welzijnsorganisaties

Je kan ook direct contact opnemen met een welzijnsorganisatie die actief is in je wijk. Op www.digitale-sociale-kaart.nl/haarlem kan je zien in welke gebieden verschillende welzijnsorganisaties actief zijn.

 

Vrijwilligers

Er zijn veel non-profitorganisaties die hulp goed kunnen gebruiken. Zo ook het Vrijwilligerscentrum Haarlem. Op www.vwc-haarlem.nl staat meer informatie. Op www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl vind je het scholingsaanbod voor alle inwoners in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen.

 

Gemeente Haarlem

Ook de gemeente kan advies geven. Je kan contact opnemen met de contactpersoon van het stadsdeel waar je woont. Je vindt ze op:

Weet je niet precies bij wie je moet zijn voor je initiatief? Dan kan je je vraag ook rechtstreeks stellen via initiatief@haarlem.nl. Je wordt dan doorverwezen naar de juiste contactpersoon.

 

Initiatieven Café

Enkele keren per jaar organiseert de gemeente Haarlem een initiatievencafé: een bijeenkomst waarin mensen met een idee, organisaties of particulieren met een aanbod, de gemeente en andere geinteresseerden aanwezig zijn. Je kan daar je idee pitchen en vragen om hulp en advies stellen. Via deze website en via de nieuwsberichten van de gemeente blijf je op de hoogte van waar en wanneer deze plaatsvinden.