Winnaars Participatieprijs 2023

Uit 22 inzendingen kwamen ‘Diner voor 2’ en ‘Buurtcamping Molenplaspark’ als winnaars uit de bus. Wethouder Diana van Loenen reikte de prijzen uit tijdens een feestelijke en zonnige bijeenkomst in wijkcentrum Binnensteeds.

Winnaar Buurtcamping Molenplaspark
Buurtcamping Molenplaspark werd de winnaar in de categorie ‘groter initiatief’. Ieder jaar organiseren zij een (bijna) gratis vakantie voor zo’n honderd bewoners van Schalkwijk met weinig geld. Haarlemmers met een Haarlem pas betalen niets. Deelnemers genieten van een driedaagse kampeervakantie in eigen park met eten, drinken en vakantieactiviteiten voor jong en oud. Dit initiatief krijgt de prijs in deze categorie omdat het zorgt voor verbinding tussen mensen in de wijk en gezinnen met minder geld in staat stelt een keer iets leuks te doen. Lees hier meer informatie over Buurtcamping Molenplaspark.

Diner voor 2
De winnaar in de categorie ‘kleinschalige initiatief’ werd Diner voor 2. Maandelijks verzorgen zij een diner voor zes mensen met een haperend brein, samen met hun partner of een vriend(in). De gasten die dat leuk vinden helpen met de voorbereiding van een uitgebreid viergangendiner, dat vervolgens geserveerd wordt in de sfeer van een luxe restaurant. Dit bezorgt mensen een onvergetelijke avond. Diner voor 2 wint de prijs omdat ze op een zeer originele manier een heel kwetsbare groep een groot plezier doet. Lees hier meer over Diner voor 2.

 

28 jun 2023

Tekst MZ
Foto Gemeente Haarlem