Initiatievencafé in het badhuis

Afgelopen maandag 4juli 2022 was alweer de 15e editie van het Initiatievencafé 💡. Dit keer in het prachtige bewonersInitiatief van de Leidsebuurt: het Badhuis.

Met veel plezier was weer een vol programma samengesteld met diverse energieke stadmakers. Dit keer beklommen 6 nieuwe pitchers het podium en konden we genieten van mooie initiatieven zoals de Eco Expeditie, het Comedy Café en het Posthuis. Ook de Swim for cancer, love your brain en Oro, verwerking van schapenwol tot plantenkorrels, waren te beluisteren; allen kundig getraind door Paul Bierman. Tussendoor kwamen diverse interviews met onder meer de nieuwe wethouder Bas van Leeuwen, het aanbod van KNHM, het bewonersinitiatief Teylerplein, de SROI invulling van Dura Vermeer, City Shapers, groeninitiatievenpot van de gemeente en een terugblik van het stadmakerscongres. De Rabobank sloot de rij met een mooie terugblik. Alles sprankelend aan elkaar gepraat door Ruud Meijer en muzikaal omlijst door MarnixdeCroock. Haarlem105 heeft alles weer opgenomen en zendt dit uit via: https://youtu.be/

Wat geweldig om Haarlem te zien bruisen en dat bewonersinitiatieven blijven ontstaan. Er zijn tijdens de show en de netwerkborrel weer vele tips gegeven, contacten uitgewisseld en verbindingen gelegd. Op naar een nog mooier, groener en socialer Haarlem! 

Het Initiatievencafé 
Tijdens het Initiatievencafé pitchen Haarlemmers hun idee. Zij vertellen hoe zij Haarlem een fijnere, meer sociale of duurzame plek willen maken om in te wonen, werken of verblijven en welke hulpvraag ze hierbij hebben. De aanwezigen kunnen luisteren, vragen stellen, inspiratie opdoen en initiatiefnemers helpen met hun vraag. Doel is initiatiefnemers, maatschappelijke instanties, ondernemers, Haarlemmers en gemeente samen te brengen en elkaar verder te helpen. 



Met vriendelijke groet, 

Projectteam Initiatievencafé 

3 jun 2022

Tekst MK
Foto MK