Zoefzoef

WAT

De Zoefzoef is een vervoersdienst in de stad. We bieden plezierig, flexibel en betrouwbaar vervoer voor ritten in en om de wijk. Het is een elektrische shuttle die rijdt korte afstanden (binnen straal 5 km).

De Zoefzoef brengt mensen naar de kapper, huisarts, winkels, huiskamer/ dagbesteding et cetera. De chauffeur kan helpen met in- en uitstappen en met de boodschappen. Ook kan de rollator of rolstoel mee indien deze inklapbaar is. Een rit kost 1,50 euro.

Zoefzoef is een samenwerking tussen Dock Haarlem en Haarlem Effect. Zoefzoef werkt ook samen met diverse partners in de wijk en wordt ondersteund door Rabobank Haarlem, ANWB, fonds Codde van Beresteijn, Bavo stichting, SGS fonds, Oranjefonds, ISCC, Hulpactiefonds, Fysiotherapie Leidsevaart en Albert Heijn Vos.

WAAROM

De Zoefzoef is ontstaan vanuit de behoefte aan flexibel, betaalbaar en plezierig (WMO)vervoer van deur tot deur omdat huidige alternatieven belastend zijn (lange wachttijden), niet flexibel, kostbaar in tijd en geld en stigmatiserend. De Zoefzoef zorgt voor sociale cohesie in de wijk en wil eenzaamheid bestrijden.

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht van de vervoersdienst. Plezier, talentontwikkeling en een goed geregelde organisatie staan centraal.
www.zoefzoefhaarlem.nl

VOOR WIE

Voor iedereen en speciaal voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Op dit moment in Schalkwijk en Haarlem Zuidwest. Passagiers zijn met name mensen met een WMO vervoersindicatie die voor de korte ritten niet graag gebruik maken van de Regiotaxi en niet altijd familie/ vrienden willen/ kunnen vragen.

HELP MEE

Adviseur sponsoring
De Zoefzoef zoekt op dit moment iemand die kan helpen een sponsorplan te maken. Er zijn diverse reclame- mogelijkheden op de wagen, pr materiaal en website. Ook willen we de sponsoren als zij dat willen betrekken bij onze resultaten zodat win-win ontstaat. Hiervoor zoeken we deskundig advies obv ervaring en een praktische insteek.

Chauffeurs en ritplanners
We zoeken altijd nieuwe chauffeurs en ritplanners. Heeft u tijd, een rijbewijs, geduld en veel verantwoordelijkheid?
Wij bieden:
- Een zinvolle vervoersdienst voor de wijk
- Veel waardering van klanten
- Gezellig contact met vrijwilligers Zoefzoef
- Ruimte voor eigen talent en ideeën.

Meer informatie?
www.zoefzoefhaarlem.nl
Zuidwest: vervoer@haarlemeffect.nl of 023-532 42 61
Schalkwijk: Shuttle.Haarlem@dock.nl of 023-543 60 46

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Gedempte Oude Gracht 138, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Astrid Valkenburg
Astrid Valkenburg
Organisaties
Haarlem Effect
Haarlem Effect
Non-profit organisatie

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER