Ontwerp Cursus 'Van Kast naar Catwalk'

WAT

Houd jij van mode, zelf iets nieuws creëren én wil je graag een meer duurzame garderobe, dan is deze ontwerp cursus misschien iets voor jou?

In 3 ochtenden help ik jou om een nieuw kledingstuk te ontwerpen van iets wat je al in jouw kast hebt hangen maar niet meer gebruikt.

Stap 1: Wat is jouw eigen stijl?
Welk kledingstuk zou je willen gaan vermaken en waarom? Ik wil jou graag helpen om uit te vinden waarom je iets in jouw kast houdt wat je niet meer draagt. Wat vind je hiervan nog wel goed bij jouw stijl passen en wat niet (meer)? Ik weet als geen ander hoe vervelend het is om kleding in jouw kast te zien waar je niet meer blij van wordt. Laten we samen beginnen om hier verandering in te brengen!

Stap 2: Wat wordt jouw nieuwe ontwerp-idee? Hoe wil je het kledingstuk gaan aanpassen? We doorlopen samen alle stappen om tot een nieuw idee te komen, zodat het helemaal past binnen jouw stijl en beantwoordt aan datgene waar je nu naar op zoek bent.

Stap 3: Creëren. Ik geef jou begeleiding bij het creëren van jouw 'nieuwe' kledingstuk. Let er wel op dat jij degene bent die het kledingstuk gaat vermaken. Jouw naai ervaring telt, tenzij je besluit om het door iemand anders te laten uitvoeren, zoals bv door een kleermaker.

Aan het einde van de cursus heb je zelf een nieuw kledingstuk gecreëerd wat helemaal past bij jouw eigen stijl en jouw behoefte van dit moment. Je hebt dan iets nieuws in jouw kast zonder dat je meer kleding aan jouw kast hebt toegevoegd.

WAAROM

Door waarde toe te voegen aan jouw kleding, word je steeds bewuster van de schoonheid van jouw eigen kleding en ga je steeds meer waarderen wat je al in jouw kast hebt. Je zal merken dat je in de toekomst minder snel iets nieuws koopt en vaker oplossingen zult vinden in jouw eigen garderobe. Dit is niet alleen heel erg goed voor ons milieu, het is ook goed voor jouw eigen portemonnaie.

VOOR WIE

De cursus is bedoeld voor Stijlvolle dames, uit Haarlem en omstreken (w.o. Bloemendaal, Aerdenhout en Heemstede), Leeftijd 16+, die het leuk vinden om te creëren en graag bewuster met hun kleding willen omgaan.

Let op: het gaat om het omvormen van kwalitatieve kleding, synthetische kleding van fast fashion merken komt niet voor deze workshop in aanmerking.

HELP MEE

Ik zou erg graag wat hulp willen bij het kenbaar maken van mijn idee en mijn atelier in Haarlem en omstreken.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Doelstraat, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Josefien Van Geloven
Organisatie
Atelier Pina
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER