Stichting Kapsalon

WAT

Stichting Kapsalon wil een platform bieden om met verschillende vormen van kunst de wereld om ons heen en dus elkaar mooier te maken. Door het samen maken en kijken elkaar en de wereld om ons heen met andere ogen misschien opnieuw, misschien voor het eerst, te zien. We werken projectmatig en we beginnen in Schalkwijk met een kunstroute in de openbare ruimte met het thema 'Het Ongeziene Gezien'
In dit eerste project werken we vanuit 3 scholen in het PO de wijk in. Met workshops met verschillende kunstenaars en disciplines gaan we samen met de leerlingen, hun broertjes, zussen, oma's en opa's, buren en iedereen die zich geïnspireerd voelt samen aan het werk om kunst te maken die half mei te zien zal zijn in de openbare ruimte rondom centrum Schalkwijk.

WAAROM

Na de mooie momenten en verbindingen die bereikt zijn met het intergenerationele fotoproject 'DubbelBelicht' waren we op zoek naar manieren om een soortgelijk project opnieuw op te zetten. Het lukte ons niet volgens de reguliere paden om soortgelijke projecten uit te rollen in Haarlem en daarom hebben we Stichting Kapsalon opgericht.
De verbinding tussen scholen in het PO en volwassenen leverde verrassende nieuwe opbrengsten, inzichten en een prachtige aankleding van de parkeergarage op. Verhalen en foto's zijn gebundeld in een boekje.

VOOR WIE

Het initiatief is voor iedereen die anderen wil ontmoeten en samen met anderen de wereld om ons heen mooier wil maken met verschillende vormen van kunst.
Nadrukkelijk is het ook onze bedoeling mensen te inspireren die zich hiervan nog niet bewust waren maar die door het zien en ervaren meegaan in het maken.
Iedereen die iets wil vertellen of wil luisteren en wil maken is welkom.

HELP MEE

Concreet
We zijn op zoek naar een semi-vaste stek. Tijden het voorjaar het liefst in Schalkwijk die makkelijk te vinden is rondom het Winkelcentrum, Molenwijk.

Voor de kunstroute
We zijn op zoek naar bedrijven die ons in materiaal willen helpen.
Voor de kunstroute, bordbusters, steigermaterialen of de verkiezingsborden.
Vrijwilligers voor de helpende handen tijdens het opbouwen van de kunstroute, het regelen en de logistiek tijdens de route. (3 zaterdagen)

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Rondom Centrum Schalkwijk
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Marisa Beretta
Karin Nab
Organisatie
Stichting Kapsalon

Non-profit organisatie

AGENDA

CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER