Stadmakers appgroep Haarlem

WAT

In Haarlem vinden overal initiatieven en projecten plaats waar bevlogen bewoners bij betrokken zijn. Het is leuk en soms ook nuttig handig om van elkaar te weten waar je mee bezig bent. Na een bijeenkomst in Zuid-West (voorjaar 2019) waar een grote ontwikkeling invloed heeft op de wijk en bewoners, is er een voorstel gedaan om een app-groep te starten met stadmakers. Die app groep is actief en er doen al meer dan 80 mensen aan mee.

WAAROM

Samen maken we de stad. Overal in Nederland nemen burgers het initiatief voor maatschappelijke vernieuwing. Op het moment dat deze initiatieven impact hebben op hun omgeving en de initiatiefnemers hun project als meer dan een hobby gaan zien, noemen we deze burger-pro- fessionals ook wel stadmakers. De stadmakersbeweging omvat creatieven, sociaal ondernemers, ambtenaren, maatschappelijke professionals, actieve bewoners en alles wat daar tussenin zit. Wat zij gemeen hebben is dat zij zich van onderop inzetten om hun (stedelijke) omgeving te verbeteren, gewapend met een pioniers- mentaliteit, innovatiedrang en een autonome geest.
Door een verbinding via social media kunnen we elkaar vinden en vragen stellen en kennis delen.

VOOR WIE

Ben je actief betrokken bij een (of meer) ontwikkelingen/initiatieven in de stad, vind je herkenning in de teksten hierboven en heb je behoefte aan een netwerk/platform waar je anderen ontmoet, meld je dan aan. De app heeft strikte regels zoals: voorstellen van jezelf, alleen relevante info/kennis en events delen of een vraag stellen. We doen niet aan likes, duimpjes om vervuiling te voorkomen. Bij interesse in de oproep kun je in een apart bericht contact opnemen met de vragensteller.

HELP MEE

Deel het en meld jezelf of anderen aan als zij deel willen nemen aan de app-groep. We zijn een gemêleerde groep, verspreid over heel Haarlem en met heel diverse initiatieven bezig. En wanneer er behoefte is organiseren we ook ontmoetingsmomenten met de nodige inspiratie.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Er is (nog) geen locatie
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Brigitte Kool
Yvonne Haneman
Floor Ziegler
Marieke Boon
Organisaties
Geven en Nemen
Ground8
Floor Ziegler
Koningin Arthur
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER