Natuurspeelplaats Heksenbos

WAT

Het Heksenbos is het allerlaatste stukje groene speelruimte in de Schotervlielandbuurt. Het is in gebruik als speelplaats voor de Zonnewijzerschool en de Bavinckschool. Daarnaast is het al tientallen jaren de speelruimte voor de buurtkinderen in de Schotervlielandbuurt.

Natuurspeelplaats Heksenbos is een buurtinitiatief om het Heksenbos om te vormen in een natuurspeelplaats voor de scholieren en de buurtkinderen.
We zijn begonnen met het uitschrijven van een tekenwedstrijd om ideeën te verzamelen. Lees meer hierover in de agenda en op www.schotervlielandstraat.nl

WAAROM

Kinderopvang Op Stoom ontwikkelt een plan om in het Heksenbos in de Schotervlielandbuurt een kinderopvang te gaan bouwen. De omwonenden in de Schotervlielandbuurt vinden het erg jammer als deze plannen door zouden gaan, want daarmee zou het laatste stukje groene speelruimte in de buurt verloren gaan. 233 mensen hebben dan ook de petitie "Liever een boom dan Op Stoom. Het Heksenbos moet blijven" ondertekend.

De meeste mensen willen het liefste dat het Heksenbos niet bebouwd wordt, maar als speelruimte voor de buurt behouden blijft, zodat de school èn de buurtkinderen daar kunnen spelen.

VOOR WIE

Natuurspeelplaats Heksenbos is bedoeld als speelruimte voor de scholieren van de Zonnewijzer en de Bavinckschool en voor de kinderen uit de Schotervlielandbuurt.

HELP MEE

Voor dit burgerinitiatief hebben we natuurlijk veel hulp nodig: voor de voorbereiding, voor het bouwen en voor als de speelplaats klaar is.
Ook als je niet met de tekenwedstrijd meedoet maar wel leuke plannen hebt, dan horen we dat graag. Als je wilt helpen, mail ons: info@schotervlielandstraat.nl

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Het Heksenbos in de Schotervlielandbuurt
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ

Initiatiefnemer
Michiel Kloosterboer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER