Natuurlijk Bouwen, Natural Building

WAT

De bouw is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. In een paar generaties tijd zijn we als mensheid de link met natuurlijke grondstoffen verloren. Vroeger was het heel normaal dat een huis door de bewoners zelf gebouwd werd met grondstoffen uit de directe omgeving.
Tegenwoordig zijn we afhankelijk geworden van niet lokale grondstoffen en bouwtechnieken die voor de meeste mensen niet haalbaar zijn.
Klei, zand en stro zijn bouwmaterialen die overal goedkoop te krijgen zijn en waarmee men stevige, goed geïsoleerde en ademende huizen kan bouwen. En nog eens duurzaam, schoon en 100% circulair! Deze manier van bouwen noemt men ´natural building´.

WAAROM

We willen mensen graag opnieuw kennis laten maken met bouwmaterialen en technieken uit ´de eigen achtertuin´. Op deze manier willen we mensen en instanties bewust maken van de mogelijkheden van ´natural building´ om uiteindelijk de manier waarop we tegen bouwen aankijken te veranderen. Het is mogelijk om tegen een 10e van reguliere kosten (ex arbeid) een huis te bouwen met natuurlijke materialen. Ook beleven mensen veel plezier aan het bouwen met deze materialen en geeft het voldoening om te zien dat je zelf je eigen huis zou kunnen bouwen.

VOOR WIE

Iedereen die kennis wil maken met de materialen en methoden van natural building.

HELP MEE

We zoeken een locatie om middels workshops een exposé van de mogelijkheden te bouwen. Dus bijvoorbeeld een echt huis gemaakt met verschillende ´natural building´ technieken.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Er is (nog) geen locatie
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
jasper Nuijt
Rutger Kleinmann
Organisatie
KleiGoed

(Sociaal) ondernemer
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER