muurschilderingen ter verrijking van de stad!

WAT

Kale (saaie) blinde muren inruilen voor kleurrijke muurschilderingen om zo het stadsbeeld op te vrolijken en in Haarlem een openlucht museum van de straten te maken.

Ik ben een jonge gedreven grafisch vormgever en illustrator en zie veel potentie in de openbare ruimte. Samen met verschillende andere kunstenaars in de stad is het mogelijk om het straatbeeld te verrijken met kleur.

WAAROM

In verschillende grote steden in het land zoals Amsterdam, Breda, Leeuwarden en Utrecht wordt er aandacht besteed aan het opvrolijken van kale muren om zo een extra culturele kleurrijke en interessante laag aan het straatbeeld toe te voegen. Er zijn hier enkele schilderingen in de stad te zien van o.a. Sidney Waerts en Telmomiel, maar Haarlem loopt hierin fors achter. Muurschilderingen blazen leven in de straten en zorgen ervoor dat je met een nieuwe blik naar je stad kijkt.

VOOR WIE

Natuurlijk zijn muurschilderingen een leuke toevoeging voor de buurt en dus een meerwaarde voor de bewoners. Maar zoals in andere steden al het geval is, is dit zeer zeker ook erg leuk zijn voor mensen die de stad komen bezoeken. Denk aan een street-art tour.

HELP MEE

Om ergens te starten ben ik opzoek naar mensen die mij kunnen helpen met het opzetten van dit plan op grotere schaal. Heeft u tips? Neem contact met mij op. Bent u eigenaar van een blinde muur waar een schildering op mag of lijkt het u wat om een muurschildering mogelijk te maken doormiddel van het sponseren van materialen? (denk aan verf, rollers,kwasten of een steiger) Dan zou dat uiteraard fantastisch zijn!

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Er is (nog) geen locatie
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Phylos Donkertino
Organisatie
Phylos Donkertino
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER