Menstruatie-armoede- Good Art pop-up Stichting ShareLocal x Kiki Kraaijeveld

WAT

Stichting ShareLocal en kunstenares Kiki Kraaijeveld vragen met de Good Art pop-up aandacht voor menstruatie-armoede in Haarlem. Door media aandacht en verkoop van de in ShareLocal geëxposeerde kunst en ansichtkaarten, willen we uitbreiding en bekendheid van het aantal Menstruatieproducten Uitgifte Punten (MUP’s) in Haarlem realiseren.

WAAROM

Alle vrouwen die zich geen menstruatieproducten kunnen veroorloven, moeten afweten van het bestaan én vrij toegang hebben tot de MUP’s. Zodat er niemand school of werk hoeft te missen tijdens een menstruatieperiode, of ziek wordt van verkeerd of te lang gebruik van slechte producten. Het uitbreiden, bijhouden en het bekendmaken van de (nieuwe) locaties kost veel moeite en geld. Naast de verkoop van de schilderijen, zijn er ansichtkaarten bij ShareLocal en Westhoff te koop. Voor dit project kun je ook een donatie doen via ShareLocal.nl om een bijdrage te leveren aan het oplossen van menstruatie- armoede in Haarlem. We willen een zo groot mogelijke uitbreiding van de huidige 18 locaties en meer hygiene producten gratis verstrekken.

VOOR WIE

Dit initiatief gaat alle Haarlemmers aan. Meer bewustzijn creëren en voorlichting geven over menstruatie-armoede in Haarlem. Meer kennis delen over de MUPs en waar ze te vinden. Voor de gemeente Haarlem om dit project te borgen in de toekomst.

HELP MEE

Delen van dit project via social media. Doneren via www.ShareLocal.nl
Opgeven van plekken om MUPs neer te zetten en bij te houden. Mupkastjes maken en/of doneren.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

ShareLocal, Luitestraat, Haarlem, Netherlands
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
annemarie van der linden
Organisatie
ShareLocal
Non-profit organisatie

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER