MAPA SCHAUFENSTER / MAPA MORPHOSIS 2 / Podiumkunst-museum in etalages V&D/HEMA gebouw

WAT

Haarlem en a.s.r real estate lenen het Haarlemse MAPA (the Moving Academy for Performing Arts) de etalages uit van het voormalige V&D/Hudson's Bay gebouw, om het Haarlemse publiek te verrassen en ook warm te maken voor het bijwonen van een voorstelling van mime-, muziek- en bewegingstheater. Agenda: www.mapa.nl

WAAROM

Het lege V&D/ Hudson’s Bay gebouw in het centrum van Haarlem is voor ons een metafoor voor de Corona crisis. De tijd van verboden contact, mondkapjes en uitgesteld verlangen. Maar ook leegte en leegstand. Dit hebben we via MAPA MORPHOSIS met 24 jonge podiumkunstenaars op een bijzondere manier vastgelegd voordat dit gebouw – net als deze tijd - weer ingevuld is. Alle deelnemers zijn getraind en begeleid in Studio MAPA Nederland Haarlem. Momenteel zetten we het project door via de etalages van het V&D-gebouw / HEMA.
Onder leiding van Haarlemse vormgever Virga van Heiningen is een team van vrijwilligers uit Haarlem gevormd. Zij dragen zorg voor de inrichting van de etalages van HEMA en het V&D gebouw (zowel binnen als buiten), voor de publieksbegeleiding en voor de uitvoering RIVM-maatregelen.

VOOR WIE

Voor de Haarlemmer en buiten-Haarlemmer, ondernemer en buurtgenoten, kunstenaars, liefhebbers van muziek-bewegingstheater en de kunsten, erfgoed- en architectuurliefhebbers, winkelend publiek die nu een andere ervaring gaat kopen, alle partners (Hema, a.s.r. real estate, de wijk, Gemeente Haarlem) en buiten Haarlem het netwerk van MAPA en van de spelers (jong, divers en oud).

HELP MEE

U kunt helpen het nieuws te verspreiden, de etalages te bewonderen en de voorstellingen bij te wonen. Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen in ons proces. Mede mogelijk gemaakt door alle deelnemende kunstenaars, vrijwilligers, ondernemers en buurtgenoten; Prins Bernhard Cultuurfonds, a.s.r. real estate, MAPA, HEMA, en de Gemeente Haarlem.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

V&D, Grote Houtstraat, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Machteld Aardse
Virga van Heiningen
Ide van Heiningen
Organisaties
MAPA
MAPA

Particulier

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER