AFGEROND INITIATIEF

Secretaris Fietsmaatjes Haarlem Zuid Kennemerland

WAT

De stichting fietsmaatjes Zuid-Kennemerland heeft als doel het organiseren van duofietsen als maatjesproject voor ouderen en vrijwilligers. Wij zoeken een enthousiaste, deskundige, accurate secretaris voor de stichting Fietsmaatjes Haarlem Zuid-Kennemerland.

De stichting is het vervolg op het project: Duofietsen Haarlem en Omgeving, gestart in juni 2016 door Tirza van Elk, ergotherapeut, vanuit haar bedrijf ErgoPluspunt. Samen met een freelance medewerker is het project opgestart. Verder draait het project op vrijwilligers.
Het project is opgezet met subsidie van FNO en gemeente Haarlem:
www.fnozorgvoorkansen.nl/meer-veerkracht-langer-thuis en www.haarlem.nl/subsidie-breedtesport
Samenwerkingspartners: www.kennemerhart.nl www.dock.nl www.pro-senectute.nl www.fysioeksterlaan.nl www.sportsupport.nl

Voor meer info en foto's over Duofietsen Haarlem & Omgeving: www.facebook.com/ergopluspunt.nl

WAAROM

"Samen fietsen is plezier voor twee”. Duofietsen kan eenzaamheid voorkomen of verminderen. Voor ouderen met fysieke of mentale beperkingen maakt duofietsen mogelijk om (weer) te gaan fietsen en te genieten van buiten zijn.
Vrijwillige fietsmaatjes genieten van het gevoel iets te kunnen betekenen voor ouderen, te leren van hun ervaring en actief buiten zijn. Om dit project voort te zetten hebben wij de stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland opgericht. De stichting wordt de professionele basis van waaruit we verder kunnen groeien en ontwikkelen.

VOOR WIE

Duofietsen is een maatjesproject voor ouderen, met name voor alleenstaande zelfstandig wonende ouderen met lichamelijke of mentale beperkingen. Ook ouderen met een partner of volwassenen die door lichamelijke beperkingen minder makkelijk er op uitgaan kunnen meedoen.

HELP MEE

We zoeken een secretaris die het leuk vindt om 'spin in het web' te worden van het bestuur van stichting Fietsmaatjes.
De stichting is opgericht in januari 2019. Het bestuur vergadert 1 maal per maand in Haarlem-Noord. Tussen de vergaderingen heeft u incidenteel overleg over specifieke kwesties.
Graag komen we met u in contact wanneer u ervaring heeft met het opbouwen van een kleine organisatie met een sociale doelstelling.
U bent goed in het houden van overzicht over organisatorische processen en het bewaken van actiepunten. U kunt helder en gestructureerd formuleren.
Aanvullende expertise op gebied van fondsenwerving, PR of marketing is zeer welkom.
Op dit moment wordt hard gewerkt aan onze website www.fietsmaatjeszuidkennemerland.nl.. Over de geschiedenis van het fietsmaatjes project kunt u informatie vinden op https://www.facebook.com/ergopluspunt.nl
en op https://www.fnozorgvoorkansen.nl/project/duofietsen-in-haarlem

Herkent u zich in bovenstaande beschrijving en heeft u zin en tijd om mee te helpen? Graag maken we een afspraak om kennis te maken.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Vollenhovenstraat, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Tirza van Elk
Organisatie
ErgoPluspunt

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER