Digitale uitjes voor ouderen

WAT

Via een livestream verbinding nemen we ouderen die in verzorgingshuizen wonen of ouderen die in een buurthuis samen komen mee naar de dierentuin, de keukenhof, een historische centrum of een museum. Zo'n dertig ouderen zitten bij elkaar en staan live in contact met de rondleider op het scherm. Ze kunnen meekijken, vragen stellen, herinneringen ophalen en vertellen wat ze iets willen bekijken onderweg.

WAAROM

Wij willen mensen meenemen naar mooie en bijzondere plekken. Ze laten genieten van al het moois in binnen- en buitenland. We nemen ze mee op een leuk uitje, we halen ze uit hun isolement halen en we halen met hen herinneringen op.

VOOR WIE

De digitale uitjes zijn voor ouderen niet zo makkelijk zelf op stap kunnen. Mensen die wellicht eenzaam zijn en blij willen worden van een bijzondere ochtend of middag

HELP MEE

Wij zijn op zoek naar mensen die ons financieel willen helpen. Ook zoeken wij mensen die ons vrijwillig willen helpen om sponsors te zoeken en die met de ouderen willen meekijken en willen helpen met een extra belevenis, zoals een kaasproeverij als we bij de kaasboer zijn of een bloemenbingo als we in de keukenhof zijn.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

de historische binnenstad van Haarlem
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Saskia van Ooijen- van Wamel
Organisatie
VindiQu
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER