AFGEROND INITIATIEF

Buurboekje voor samenwerken in de straat aan verduurzaming

WAT

Een buurboekje ipv het vriendenboekje wat kinderen op school gebruiken. Dit buurboekje bevat vragen waardoor je in de buurt meer te weten komt van elkaars duurzame verandeirngen, wensen, behoeftes of vraagstukken. Een initiatiefnemer uit de straat start het buurboekje en als het boekje rond is geweest kunnen de buren samen wel/geen actie ondernemen op gezamenlijke thema's en vragen. Vragen kunnen zijn: wat is je beste besparingstip? Heb je interesse in isoleren en wat houdt je tegen? Hoeveel m2 tegels heb je in je tuin die er wel uit mogen/kunnen? Zou je voor iemand in de buurt wel eens eten willen maken?

WAAROM

We hebben een flinke opgaven in Haarlem om de duurzame doelstellingen te bereiken. Veel mensen hebben dezelfde vragen. Om dit proces efficienter en socialer aan te vliegen is het leuk en logisch om met je straat samen te werken, Bijv bij de aankoop van zonnepanelen, de info over warntepompen, het vergroenen van je tuin, boomspiegels, voorkomen van verspilling voeding en naar elkaar om kijken. Het boekje start vrij anoniem en daarna kun je gezamenlijk wat oppakken omdat er nu concrete aandachtspunten zijn om samen werk van te maken. Dat maakt het werk van klimaatcoaches ed ook makkelijker (ineens een hele (betrokken) straat informeren)

VOOR WIE

Buren, inwoners die wel de aanzet willen doen in de straat, klimaat/energie coaches die een bewoners avond hebben georganiseerd en wat animo in de zaal zien.

HELP MEE

Door aan te geven dat je mee wilt helpen bij het vormgeven van zo'n boekje of door het te liken en aan te geven dat jij wel zo'n aanjager in de straat wilt zijn. Zo kan ik zien of er animo voor is.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Er is (nog) geen locatie
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Brigitte Kool
Website
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER