Corona-initiatieven op HaarlemLink

De speciale categorie Corona-initiatieven is er voor alle Haarlemmers die elkaar helpen tijdens de coronacrisis. Voor Haarlemmers die een mooi initiatief opzetten, voor Haarlemmers die vrijwilliger willen zijn of voor Haarlemmers die op zoek zijn naar hulp. Zij kunnen elkaar vinden op dit platform. Samen helpen we elkaar de crisis door!

Welke initiatieven vind ik hier?
Onder de categorie Corona-initiatieven vind je maatschappelijke initiatieven van Haarlemmers voor Haarlemmers, die hulp aanbieden tijdens de coronacrisis.

Hulpvragen met een 1-op-1 karakter of initiatieven met een winstoogmerk vind je op andere Haarlemse platforms:

  • de speciale coronapagina van Buuv in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale, waar je terecht kan voor individuele matches en hulpvragen
  • Haarlem-hartje-Haarlem van Haarlem Marketing, met verschillende initiatieven van en voor Haarlemse ondernemers.

Zijn er spelregels?
Het gaat om initiatieven die gratis zijn voor mensen die er gebruik van maken en geen commercieel karakter hebben.
We gaan ervan uit dat je je houdt aan de spelregels van het RIVM en de maatregelen van de overheid.
Je kan alleen initiatieven plaatsen van jezelf, niet van anderen. Ben jij niet de eigenaar van een mooi initiatief waarvoor jij graag aandacht wil vragen? Neem dan contact op met de initiatiefnemer en wijs hem/haar op HaarlemLink.

HaarlemLink behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen die niet passend zijn of niet voldoen aan de voorwaarden van dit platform.

Hoe werkt het?

Ben je een initiatief gestart?
Wat fijn dat jij je hulp aanbiedt tijdens de coronacrisis. Op HaarlemLink krijg je een eigen pagina voor jouw initiatief. We zorgen zo voor extra bekendheid van jouw actie en we bieden je de mogelijkheid een oproep te doen voor hulp.

Voeg je initiatief toe op de gebruikelijke wijze (via de button VOEG INITIATIEF TOE). Kies bij categorie: Corona-initiatief.

Heb je hulp nodig? Onder het kopje ‘Help mee’ op het aanmeldformulier kan je aangeven wat je nodig hebt: vrijwilligers, spullen of andere bijdragen (financieel of in natura).

Wil je vrijwilliger worden bij een initiatief?
Goed dat je je steentje wil bijdragen! Bij de verschillende initiatieven kan je onder het kopje ‘Help mee’ vinden of er vrijwilligers nodig zijn. Je kan eenvoudig reageren door op de button ‘Ja, ik help mee’ te klikken. De initiatiefnemer neemt dan zelf contact met je op.

Heb jij zelf hulp nodig in deze tijd?
Zoek in de initiatieven onder de categorie ‘Corona-initiatief’ op waarmee jij het best wordt geholpen. Bij alle initiatieven staat een manier om met het initiatief in contact te komen. Je benadert het initiatief zelf rechtstreeks.

Financieel steuntje in de rug voor je initiatief
Veel Haarlemmers zetten zich belangeloos in. Onkosten worden vaak uit eigen zak betaald: benzine voor een boodschappenbezorgdienst, ingrediënten voor maaltijden voor ouderen of telefoonkosten voor een belcirkel. Voor die initiatiefnemers biedt de gemeente Haarlem tijdelijk een kleine subsidie. Je kan maximaal 300 euro per initiatief aanvragen en je moet vindbaar zijn op HaarlemLink. Kijk voor verdere voorwaarden en het aanvraagformulier op de website van de gemeente Haarlem, www.haarlem.nl/corona-initiatief

 

Bekijk direct alle Corona-initiatieven

 

30 mrt 2020

Tekst Gemeente Haarlem
Foto -