AFGEROND INITIATIEF

Haarlemmer Kweektuin Natuurspeelplek

WAT

De Haarlemmer Kweektuin is een non-profit organisatie van betrokken vrijwilligers die samen met de Gemeente Haarlem de handen ineen slaat om dit ecologische stadspark in Haarlem Noord duurzaam in te richten en zo natuur, recreatie én educatie samen te laten komen. Dit duurzame stadspark groeit en bloeit door de inzet van mensen uit de omgeving, en de lokale bedrijven die er gevestigd zijn. Het is letterlijk een tuin voor en door de buurt!
Wij zijn hard bezig met een crowdfundingscampagne voor de realisatie van een nieuwe natuurspeelplek op de Haarlemmer Kweektuin. Voor de verschillende speelonderdelen is € 25.000 nodig. Op 15 februari zijn wij gestart met deze campagne en ons voornemen is om middels sponsoren en donateurs binnen 8 weken het doelbedrag bijeen te krijgen. Neem gerust een kijkje op onze campagnesite https://voorjebuurt.nl/natuurspeelplek.
Om ons doel te halen willen we zo veel mogelijk mensen bereiken. Graag brengen we daarom dit initiatief onder uw aandacht.

WAAROM

De Natuurspeelplek voegt iets toe in Haarlem waar veel kinderen in deze tijd behoefte aan hebben: Een plek om vrij buiten te spelen in de natuur, waar je mag ontdekken en vies worden, waar je kunt leren en proberen, waar je creatief en origineel mag zijn en waar iedereen kan meedoen. Met de ontwikkeling van de natuurspeelplek in de Kweektuin willen wij nieuwe ontmoetingen realiseren, en beogen wij de sociale cohesie en betrokkenheid in de buurt verder te versterken.

VOOR WIE

Met de natuurspeelplek richten wij ons in de eerste plaats op kinderen. We vinden het belangrijk dat dit kinderen zijn met verschillende culturele en sociaal-economische achtergronden, zodat dit een goede afspiegeling van de samenleving in de buurt is.
Daarbij zijn ook de ouders/verzorgers van deze kinderen een belangrijke doelgroep. Ook is de natuurspeelplek in het bijzonder en de Haarlemmer Kweektuin in het algemeen, naast recreatie voor de jeugd, een fijne ontmoetingsplek voor ouderen.
Vrijwilligers (in wording) vormen eveneens een belangrijke doelgroep. De speelplek vormt een leuke en leerzame omgeving, waarbij nieuwe contacten kunnen worden opgedaan.

HELP MEE

Het doel van deze campagne is het realiseren van de bouw van een Natuurspeelplek in de Haarlemmer Kweektuin. Voor de verschillende speelonderdelen is € 25.000 nodig. Wij nodigen u uit bij te dragen om samen dit doel binnen 8 weken te bereiken. Bijdragen is mogelijk door te doneren, maar ook door een eigen campagne te starten.
Doneer of kom zelf in actie! Start bijvoorbeeld een campagne met de klas, straat of familie. Zo kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van dit nieuwe onderdeel van de Haarlemmer Kweektuin.

Zie voor meer informatie en de mogelijkheden om bij te dragen www.voorjebuurt.nl/natuurspeelplek

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Kleverlaan 9, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Sanne van der Veer
Organisatie
Haarlemmer Kweektuin

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER